Moderne en uiterst nauwkeurige methode voor het verwerken van materialen.  

In dit artikel bespreken we een van de moderne manieren om materialen te verwerken. Plasmasnijden is een methode voor warmtebehandeling van een materiaal gebaseerd op het gebruik van een plasmastraal, die wordt gevormd als gevolg van het richten van een straal plasma-vormend gas onder hoge druk op een elektrische boog. Afhankelijk van het type materiaal dat wordt gesneden, kunnen zuurstof, stikstof, waterstof, argon of mengsels daarvan worden gebruikt om het plasma te vormen. De temperatuur van de plasmastraal kan 85.000 graden bereiken, waardoor metaal tot 8 inch dik kan worden gesneden.

Ontdekking van de technologie

Deze technologie is ontwikkeld en begon te worden gebruikt in de productie als alternatief voor conventioneel zuurstofsnijden, wat in veel gevallen niet de noodzakelijke kwaliteit van de materiaalverwerking, de vereiste snelheid van het werk en soms zelfs de mogelijkheid van de uitvoering ervan opleverde. Dit geldt voor koper en aluminiumlegeringen, hooggelegeerde staalsoorten, staalplaten, die dun of dun zijn.

Bij het verwerken van deze materialen met het gebruik van traditioneel zuurstofsnijden, was er een thermische vervorming van het materiaal, het verbranden en smelten van aangrenzende gebieden van het metaal, waarbij de snijlijn in dikke vellen werd geslagen. Al deze problemen zijn opgelost met de komst van deze technologie, die een smal gericht smelten alleen in de snijzone biedt. Plasma is een speciaal geïoniseerd gas met elektrisch geladen deeltjes in zijn samenstelling. De metaalbewerking met behulp van plasma gebeurt met behulp van dit gas, maar tegelijkertijd wordt het snijden alleen uitgevoerd door een hooggekwalificeerde specialist die goed thuis is in dergelijk verantwoord werk.

voordelen

Het snijden van metalen door plasma maakte het mogelijk om een ​​precieze warmtebehandeling uit te voeren van non-ferrometalen en ferro-metalen beschadigd door corrosie. Daarmee was het mogelijk om de thermische vervorming van de plaat volledig te elimineren, ongeacht de dikte en materiaalkwaliteit. De technologie van metaalsnijden door plasma biedt een zeer hoge kwaliteit en precisie van snijden, exclusief de aanwezigheid van slakvorming bij elke dikte van het verwerkte materiaal. Dit maakt het mogelijk om verder voorbewerken van de blanco’s te weigeren. Deze verwerkingstechnologie verschilt van zuurstofgastechnologie met een zeer hoge uitvoeringssnelheid. Voor het eerste afsnijden van een staalplaat duurt een plasmastraal 2-3 seconden, en een gassnijder maakt zo’n brandwond in 25-30 seconden. De snijsnelheid nam meer dan vervijfvoudigd toe, wat het mogelijk maakte om de uiteindelijke kosten van afgewerkte producten te verlagen met een veelvoud aan vergelijkbare fabricageblanco’s.

Werkingsprincipe

Een plasmatron is een speciaal apparaat, dat een voorwerp is van metaal snijden door plasma. In de plasmatronbehuizing bevindt zich een kleine kamer, die een cilindrische vorm heeft. Aan de uitgang bevindt zich een kanaal dat de eigenschap heeft om een ​​gecomprimeerde boog te maken. Aan de achterkant is er een speciale staaf om te lassen.

Hoe te kiezen

Ongetwijfeld moeten de hierboven beschreven snijmachines worden geselecteerd volgens de specificaties van de productie. De selectiecriteria zijn in de eerste plaats afhankelijk van de behoeften van de productie en specifieke projecten. Correcte selectie biedt de onderneming het maximale niveau van productiviteit en efficiëntie. Dergelijke apparaten zijn zeer divers. Hun kosten zijn afhankelijk van het merk, het type machine, het model en de functionaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *